Home » Een ziek gebouw of schone kanalen

Een ziek gebouw of schone kanalen

Gepubliceerd op 6 oktober 2016 om 14:40

Zieke gebouwen worden mede veroorzaakt door vervuilde luchtkanalen.

Reiniging luchtkanalen.

Luchtkanalen in woningen, kantoren en fabrieken zijn een ondergeschoven kindje wat het onderhoud betreft. Vaak worden er installatiebedrijven ingeschakeld die niet voldoende kennis van zaken hebben en alleen de unit schoonmaken en eventueel de luchtfilters reinigen. Het is spijtig voor iedereen die dat zo laat doen, maar het is onvoldoende. Waar zitten de retourluchtfilters? Juist in de unit. De lucht moet eerst door het gehele systeem van luchtroosters en luchtkanalen voordat het gefilterd wordt. Dat houdt in dat al het stof, vet , schimmels  et cetera zich heerlijk gaat nestelen in de kanalen met alle gevolgen van dien. Geurvorming, gezondheidsproblemen zoals problemen met ademhaling, hoofdpijn, huidaandoeningen et cetera liggen dan op de loer. Luchtkanalen kunnen tot 100% verstopt raken door een dergelijke vervuiling.

De opbouw van de vervuiling gaat steeds sneller naarmate het ventilatiesysteem ouder wordt. Aangroei van de vervuiling van 1 cm per jaar is dan mogelijk.

Hoe vaak moet een systeem gereinigd worden:

  • Luchtfilters: minimaal 2x per jaar
  • Unit: 1x  per jaar
  • Luchtkanalen: woningen, horeca, ziekenhuizen et cetera,  1x per 5 jaar. Kantoren 1x per tien jaar.  

Wij van Fri-Tec zijn gespecialiseerd in het reinigen van luchtkanalen. Wij doen dit goed en zorgvuldig, want wij hebben 1 motto, “Ventileren moet, met Fri-Tec doet u dat goed”.

Puntje van nadenken: Wist u dat in de tijd met de kernramp van Tsjernobiyalle filters speciaal afgevoerd moesten worden, dit vanwege de radioactiviteit die in de filters zat. Over het stof wat in de kanalen zit is nooit gesproken. In veel systemen zit het dus nog heerlijk genesteld.

kanaalreiniging-2-1.jpg kanaalreiniging.jpg

.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.