Home » Nieuws
vijfhuizen.jpg

Voor het nieuw te bouwen zeegemaal "Vijfhuizen" maken wij het complete ventilatiesysteem. Dit gemaal is visvriendelijk en wordt voorzien van een vispassage zodat de vissen vanaf het binnenwater en het zeewater vrij heen en weer kunnen trekken.

Link naar de website van het Zeegemaal Vijfhuizen

 

Zieke gebouwen worden mede veroorzaakt door vervuilde luchtkanalen.

Reiniging luchtkanalen.

Luchtkanalen in woningen, kantoren en fabrieken zijn een ondergeschoven kindje wat het onderhoud betreft. Vaak worden er installatiebedrijven ingeschakeld die niet voldoende kennis van zaken hebben en alleen de unit schoonmaken en eventueel de luchtfilters reinigen. Het is spijtig voor iedereen die dat zo laat doen, maar het is onvoldoende. Waar zitten de retourluchtfilters? Juist in de unit. De lucht moet eerst door het gehele systeem van luchtroosters en luchtkanalen voordat het gefilterd wordt. Dat houdt in dat al het stof, vet , schimmels  et cetera zich heerlijk gaat nestelen in de kanalen met alle gevolgen van dien. Geurvorming, gezondheidsproblemen zoals problemen met ademhaling, hoofdpijn, huidaandoeningen et cetera liggen dan op de loer. Luchtkanalen kunnen tot 100% verstopt raken door een dergelijke vervuiling.

De opbouw van de vervuiling gaat steeds sneller naarmate het ventilatiesysteem ouder wordt. Aangroei van de vervuiling van 1 cm per jaar is dan mogelijk.

Hoe vaak moet een systeem gereinigd worden:

  • Luchtfilters: minimaal 2x per jaar
  • Unit: 1x  per jaar
  • Luchtkanalen: woningen, horeca, ziekenhuizen et cetera,  1x per 5 jaar. Kantoren 1x per tien jaar.  

Wij van Fri-Tec zijn gespecialiseerd in het reinigen van luchtkanalen. Wij doen dit goed en zorgvuldig, want wij hebben 1 motto, “Ventileren moet, met Fri-Tec doet u dat goed”.

Puntje van nadenken: Wist u dat in de tijd met de kernramp van Tsjernobiyalle filters speciaal afgevoerd moesten worden, dit vanwege de radioactiviteit die in de filters zat. Over het stof wat in de kanalen zit is nooit gesproken. In veel systemen zit het dus nog heerlijk genesteld.

kanaalreiniging-2-1.jpg kanaalreiniging.jpg

.

Lees meer »

TeamNL

TeamNL

19 aug. 2016 13:56

Kleuren Team NL ook voor U!

Ook wij vieren het succes. Naast de standaard kleuren leveren wij nu ook isolatie matrassen in de kleur van TeamNL.

 

Lees meer »

Fri-Tec en Ventilatieweb mogen de de luchtbehandeling leveren voor het kantoorgebouw "Van de Reijdtstraat te Breda. Het kantoor bestaat uit twee zij-vleugels een middenbeuk met dakterras.Iedere vleugel heeft drie etages en het kantoor is voorzien van een parkeerkelder met twee parkeerlagen. Het gebouw wordt voorzien van de modernste apparatuur en is door de energiezuinige bouw uniek in haar soort.

 


BCDN_button-nw1.png

Fri-Tec en Ventilatieweb staan op de Business Contact Dagen Noord.

U bent van harte welkom op onze stand 3046, waar wij onder andere de kleinste WTW en enkele ventilatoren tonen. Ook kunt u de kwaliteit van onze RVS spiralo luchtkanalen en onze isolatiematrassen bewonderen.

Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.